Presentatie Workshop PCM Huiselijk geweld met de vele gezichten

 

Download de PowerPoint presentatie

Workshop zaterdag 28 maart:
Church-Mediation en huiselijk geweld met vele gezichten

De workshop wordt gegeven door Jan Jaap Pols, mediator en systeemtherapeut bij Eleos, een instelling voor christelijke hulpverlening,  en Suzanne de Ruiter, mediator en aandachtfunctionaris (v)echtscheiding  bij het Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Beiden hebben veel ervaring met betrekking tot behandeling tot geweld in afhankelijksrelaties.
Voor deze workshop worden PE punten bij de MfN aangevraagd.

Plaats en tijd: Kerkelijk Centrum “De Brug”, Schuilenburgerweg 2, Amersfoort
28 maart zaterdag 13.30 – 16.30 uur
Informatie en aanmelden: Secretariaat.PCM@gmail.com
Kosten: Leden-prijs bij vooruit betalen € 57,50 of ter plekke € 62,50.
Niet leden € 75.
SVP Wel van te voren opgeven in verband met lunch.
Bankrekeningnummer: IBAN   NL96 TRIO 0390 4767 57 ten name van PCM

Geweld in afhankelijksrelaties, ook wel huiselijk geweld genoemd komt in alle kringen voor. Niet alleen tussen partners, maar ook in gezinnen en families. Er is wel altijd sprake van machtsverschil en van een afhankelijkheidsrelatie. Vaak zijn er verschillen zichtbaar in de achtergrond, de aard en de dynamiek van het geweld binnen verschillende (religieuze) groepen.  Hebben we ook als churchmediator daar voldoende kennis van of oog voor?

Bijna de helft van alle volwassen is ooit slachtoffer geweest van huiselijk geweld. Veel mensen denken bij huiselijk geweld alleen maar aan het klassieke beeld waarin een man zijn vrouw mishandelt. Maar onder huiselijk geweld valt lichamelijk, geestelijk en seksueel geweld. Er is bijvoorbeeld sprake van huiselijk van huiselijk geweld als het iemand wordt uitgescholden, vernederd , sociaal geïsoleerd wordt of bedreigd.  Geweld heeft vele gezichten.

Het is ook voor de mediator van belang rekening te houden met deze verschillen.
Welke overtuigingen binnen christelijke gezinnen bevorderen bijvoorbeeld het risico op huiselijk geweld en wat kan de mediator hierin betekenen?
Indien de mediator zelf ook te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld op wat voor manier kleurt dit bij een mediation zijn interventies? Hoe verhoudt zich dat dan weer tot zijn neutrale en onafhankelijke rol?
In deze workshop leert de mediator signalen van huiselijk geweld te herkennen  en te bespreken. Ook krijgt u  informatie over de meld code en over de ‘spiraal van geweld’.
Tot ziens in Amersfoort!

Secured By miniOrange